Budsjettbryllup

Vi sier ofte at det er dyrt å gifte seg. Men er det egentlig det?
Akkurat det å gifte seg koster faktisk ingenting. Men det er festen rundt som koster penger. Her er det mulighet til å spare inn eller bruke mye.

Det å gifte seg er ikke en hverdagsting. Derfor ønsker man ofte å bruke litt ekstra tid og penger på en så stor dag. Vi vil jo gjerne ha litt fine, nye, klær. Maten vi skal spise på denne dagen kan være litt ekstra god. Tacoen kan vente til neste helg. 
I tillegg vil vi så klart dele denne dagen med våre nære og kjære, venner og familie. 

  • KLÆR
    Kan man kjøpe brukt? De fleste brudekjoler blir brukt en gang, samt at de blir veldig pent behandlet. Om kjolen skulle være litt skitten nede på kanten er det ingen andre en du selv som ser. Gjør det noe at noen andre har giftet seg i den fra før? Sjekk ut alternative kjoler en de de har i brudesalongene, hva med en unik vintagekjole? 
    Kanskje kan du kjøpe en todelt kjole, skjørt og topp. Da kan du bruke plaggene hver for seg i mange anledninger. For menn er det kanskje den ene dressen man skal investere i som man har i år fremover. Så hva med en pen dress i stede for kjole og hvit?
     
  • MATEN
    Det er mange måter å servere bryllupsmaten på. Treretters vil koste litt mer. Det er litt ekstra stas å få maten servert foran deg og når det er tomt forsvinner den jammen også. 
    Tapas/koldtbord er et billigere alternativ. Du trenger færre servitører og som pluss finner alle gjestene sikkert noe de liker.
    Eller hva med å droppe lang middag og kjedelige taler. Inviter til en kul fest og fingermat i stede, spleiselag er godt alternativ her.
     
  • BLOMSTER
    Blomster er utrolig fint og dekorativt, her kan man virkelig slå seg løs. Men blomster kan også være en budsjettsluker. Kanskje du har en tante som er flink med buketter, som kanskje kan plukke fine markblomster med strå til både brudebukkett og oppsats på bordene.     
     
  • FOTOGRAF
    Fotograf er også en stor kostnad på bryllupsdagen. Men er kommer et poeng du kommer til å høre mange ganger på jakt etter det perfekte bryllupet ditt. 
    "Bildene er det eneste du sitter igjen med etter bryllupsdagen"
    Og det er sant, det er det eneste du sitter igjen med. Ja kanskje du beholder kjolen din, men de færreste setter den på display i stua. Maten og kaka er spist opp. Blomstene er visne, selv om du kanskje har lagt buketten til tørk. 
    Bildene henger kanskje på veggen eller du har dem hvertfall i et album som du kan ta frem år etter år.
    Derfor er fotografen en av de investeringene man kanskje bør bruke litt penger på?!
    Alle har så klart ikke råd til heldagsfotografering, men bruk heller litt mer på en fotograf som vet hva han gjør en en venn med et fint kamera. HER kan du lese litt om hvorfor jeg mener det.

     
Bukett henter fra naturen, rett utenfor døra

Bukett henter fra naturen, rett utenfor døra